Comitetul Interministerial pentru Securitate "ROMÂNIA-UE 2019" informează că a stabilit ca dispozitivele MApN, MAI, SRI, STS, SIE şi SPP, care vor asigura securitatea şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, prezenţi la summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, să fie instalate gradual, începând de luni, 6 mai a.c., ora 17.00, anunță Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Decizia a fost luată pentru ca activităţile cotidiene ale comunităţii să decurgă normal. Cetăţenii vor avea acces pietonal parţial, în ziua summit-ului în Piaţa Mare, după ce vor fi verificaţi în filtrele de securitate amplasate în zonă", se arată într-un comunicat transmis duminică de către Comitetul Interministerial pentru Securitate.

Măsurile au fost astfel dimensionate încât să permită păstrarea unui climat de securitate normal şi necesar pentru importanţa şi amploarea unui astfel de eveniment, se mai menţionează în comunicat.

Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, va reuni la Sibiu şefi de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.