Șase procurori întrunesc condițiile legale de participare la concursul pentru ocuparea unui post de execuție în cadrul Secției de anchetare a magistraților, anunță CSM, potrivit Mediafax. Dintre aceștia, unul este de la DNA și altul de la Parchetul General.

Gheorghe Stan si Adina FloreaFoto: Captura Antena 3

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat lista procurorilor care întrunesc condițiile legale pentru a participa la concursul pentru ocuparea unei funcții de execuție în cadrul Secției de anchetare a magistraților, condusă de Gheorghe Stan.

Aceștia sunt: Codruța Simona Chindea (de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov), Ciocoiu Silviu-Vasile (de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța), Aurelia Enache (de la DNA), Adina Petrescu (de la Parchetul General), Nicolae Adelin Mihăilă (Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău) și Lucian Sorin Stănescu (de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava).

Concursul, care se derulează până în data de 26 iunie, prevedea ocuparea a 9 posturi de procuror cu funcție de execuție, însă doar 6 sunt înscriși în cursă.

Interviurile au loc în perioada 21-26 iunie.

Secţia de anchetare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a devenit operaţională în 23 octombrie 2018.

La această secţie lucrează și Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA (respinsă de Iohannis de mai multe ori pentru funcție), în calitate de adjunct. Șeful secției este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecției Judiciare.