Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, nu a mai ajuns la un eveniment din București, programat de minister, din cauza traficului dintre Suceava, unde a fost sâmbătă, și București. O spune chiar consilierul său, Radu Szekely, într-o postare video pe Facebook, potrivit Mediafax.

Ecaterina AndronescuFoto: Hotnews

”Din păcate, doamna ministru Andronescu nu a ajuns la eveniment. Avea de gând să participe. A fost ieri la Suceava, la premierea olimpicilor și traficul a îngreunat sau a făcut imposibilă sosirea domniei sale aici”, a spus sâmbătă seară, consilierul său, Radu Szekely, la evenimentul programat de Ministerul Educației pentru liceele din fruntea Clasamentului Registrului Educațional Alternativ, așa cum o arată o postare video de pe pagina de Facebook a Registrului.

Cu toate acestea, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației este făcută o postare în care este anunțată premierea acestor licee la evenimentul la care ar fi participat și ministrul Andronescu, în ciuda celor spuse de consilierul său.

”Liceele din fruntea clasamentelor Registrului Educațional Alternativ au fost premiate astăzi, 4 mai 2019, la Gala REAL, eveniment la care a participat și ministrul Educației Naționale”, scrie pe pagina de Facebook a ministerului câteva ore mai târziu de la postarea făcută de Registrul Educațional Alternativ.

Lipsa autostrăzilor din Moldova a făcut obiectul unui protest inedit declanșat în luna martie a acestui an de un om de afaceri din Suceava, Ștefan Mandachi (33 de ani), care deține un lanț de restaurante fast-food în Suceava, și care a construit o autostradă mică, de un metru, pentru care a plătit 3.800 de lire sterline (4.400 de euro sau 5.000 de dolari), ca să semnaleze lipsa autostrăzilor din Moldova. Campania a durat două săptămâni și i s-au alăturat români din țară și din străinătate, edili și din alte zone ale țării decât Moldova, artiști și oameni de afaceri. Pe 15 martie, timp de 15 minute, mai multe companii și-au oprit activitatea în semn de protest.