Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru a fost amendat, joi, de Jandarmeria Satu Mare cu suma de 100 de lei după ce a scris pe un panou al companiei Electrolux mesajul „RO nu este țara muncii ieftine”, exprimându-și, astfel, solidaritatea cu cei 400 de angajați aflați în grevă din 4 martie, scrie Mediafax.

Adrian DohotaruFoto: Captura video

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, Cristian Silaghi, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că deputatul Adrian Dohotaru a fost cooperant când a primit amenda.

„Jandarmeria Satu Mare a aplicat o amendă de 100 de lei d-lui Dohotaru pentru încălcarea Legii 61/1991, articolul 2, punctul 14. Acesta a scris pe un panou publicitar din Satu Mare și a fost cooperant, a dat dovadă de bun simț, s-a comportat civilizat și nu a făcut caz de funcție, astfel că a primit amenda minimă”, a spus Silaghi.

Sancțiunea a fost aplicată pentru „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum și dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunțurilor și afișelor legal expuse în locuri anume destinate”.

Adrian Dohotaru a scris, joi, pe un panou din Satu Mare cu o reclamă la produsele Electrolux mesajul „RO nu este țara muncii ieftine”.

„Solidaritate cu lucrătorii Electrolux! E primul meu graffiti ca om politic, ca gest de nesupunere civică, la protestul sindical din fața întreprinderii, de față cu sindicaliștii, media și jandarmeria. Sper ca puterea politică, dar și opoziția, să pună pe agenda publică tema justiției sociale, regasită în mai multe proiecte legislative pe care le-am depus: o nouă lege a dialogului social, corelarea salariului minim cu un coș pentru trai decent, amenzi mai mari pentru ore suplimentare ilegale etc”, a postat, ulterior, Adrian Dohotaru pe Facebook despre gestul său.