Un tânăr a atacat cu cuțitul o femeie care se afla pe o bancă din Iași. Cei doi nu se cunoșteau și intraseră într-un conflict verbal, în timp ce femeia bea o cafea pe bancă. În urma atacului, victima a fost dusă la Spitalul de Neurochirurgie, având o plagă la cap și fiind operată, scrie Ziarul de Iași. Ieşenii care locuiesc în zonă îl cunosc pe bărbat și spun că acesta are afecțiuni psihice, fiind dus de mai multe ori la Socola după astfel de fapte și eliberat de fiecare dată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Agresiunea a avut loc în timp ce femeia, în vârstă de 43 de ani, se afla pe o bancă, cu o cafea în mână, lângă o florărie din cartierul Mircea cel Bătrân. Ea a intrat într-o dispută verbală cu un bărbat pe care nu îl știa, cunoscut de către locuitorii din zonă ca având afecţiuni psihice. După disputa verbală, individul a mers acasă, a luat un cuţit, apoi a revenit în fugă pentru a continua disputa cu femeia. Pe drum, cei doi s-au întâlnit din nou, în faţa unui amanet din acea zonă, iar Ciubotariu a lovit-o cu cuţitul în cap, după care a fugit.

Trecătorii au sunat la 112, iar la faţa locului a fost trimis un echipaj de prim-ajutor de la ambulanţă, care a transportat-o pe femeie la Spitalul de Neurochirurgie, unde a fost operată. Atacatorul a fost găsit câteva minute mai târziu și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola“ pentru o expertiză psihiatrică, necesară la dosarul penal deschis de către poliţişti.

Ieşenii care locuiesc prin zonă îl cunosc pe bărbatul care a atacat-o pe femeie, el fiind văzut frecvent pe străzile din cartier. De asemenea, potrivit locatarilor din zonă, Ciubotariu ar mai fi atacat trecători, el fiind dus şi anterior la Socola după astfel de fapte, fiind însă de fiecare dată eliberat.