Administrația americană ar putea desemna Frăția Musulmană din Egipt drept organizație teroristă, a transmis Casa Albă. Decizia va atrage sancțiuni economice și interdicții privind călătoriile pentru cea mai veche mișcare islamistă din Egipt, care are peste un milion de membri, notează BBC News.

Donald TrumpFoto: Flikr

Includerea pe lista organizațiilor teroriste vine după ce președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a vizitat SUA în aprilie, cerându-i liderului de la Casa Albă să facă un gest în acest sens.

”Președintele s-a consultat cu echipa sa pe probleme de securitate națională și lideri regionali care sunt preocupați (de acest subiect-n.red), iar decizia urmează traseul procedural intern”, confirmat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

Egiptul a declarat deja organizația ca fiind una teoristă, iar președintele Sisi l-a înlăturat de la putere pe fostul lider al Frăției Mohammed Morsi în 2013. Odată luată decizia de către SUA, companiile și persoanele care au legătură cu această organizației vor fi supuse sancțiunilor.