Un număr de 12 gospodării au fost inundate, 27 copaci smulși de vijelii, șapte mașini avariate și mai multe acoperișuri doborâte, marți, în București și alte opt județe din țară. Peste 1.000 de pompieri au intervenit în sprijinul oamenilor, potrivit Mediafax.

Copaci cazutiFoto: IGSU

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), peste 1.000 de pompieri din cauza vremii în București și alte opt județe din țară: Argeș, Buzău, Călărași, Covasna, Ilfov, Ialomița, Prahova și Timișoara.

„Au derulat misiuni destinate evacuării apei din două subsoluri ale unor instituții publice și 12 gospodării ale cetățenilor. Totodată, misiunile forțelor din teren au presupus și degajarea a 27 copaci, 10 elemente de construcție și doi stâlpi de electricitate, doborâți din cauza vântului. Șapte autovehicule și 24 acoperișuri de imobile au fost avariate, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor”, a transmis, marți seara, IGSU.

Din cauza vremii nefavorabile, DN 10 a fost afectat, dar traficul s-a reluat în condiții normale. În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, la ora 18.00, în nouă localități din Covasna și Brașov au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situației în cel mai scurt timp au plecat în teren echipe ale furnizorului.

Având în vedere că atenționările hidrometeorologice ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precum și scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie sunt în vigoare până în cursul zilei de miercuri, situația este monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU și, în funcție de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea efectelor.