Poliția din Noua Zeelandă a arestat marți un bărbat în Christchurch în urma unei alerte cu bombă în orașul în care 50 de oameni au fost uciși în atacurile de la două moschei din 15 martie, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția, o echipă de geniști, ambulanțe și pompieri au fost mobilizați marți în urma unei alerte cu bombă în zona Phillipstown. "Un bărbat de 33 de ani a fost arestat și este, în prezent, interogat de poliție în legătură cu incidentul”, a transmis poliția.

Polițiștii nu au oferit detalii privind natura incidentului, dar au avertizat cetățenii să nu se apropie de zona de intervenție. Conform informațiilor apărute în presa locală, polițiștii au fost chemați în urma unor amenințări cu bombă și au evacuat toate persoanele din zonă.

Cel puțin 50 de persoane au murit și alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor și Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremației albe și autoproclamat „etno-naționalist”.