Marea Britanie aşteaptă cu nerăbdare naşterea primului copil al prinţului Harry şi al soţiei sale, Meghan Markle, ale cărui prenume, sex şi culoare a părului fac obiectul unor speculaţii intense la casele de pariuri. Potrivit caselor de pariuri britanice, soţia prinţului Harry va naşte la începutul lunii mai o fetiţă, al cărei prenume va fi Diana, relatează AFP, citată de Agerpres.

Printul Harry si Meghan MarkelFoto: pixabay.com

Chestiunea sexului pe care îl va avea bebeluşul regal nu mai pare să reprezinte un mister pentru pariori. Persoanele care au mizat pe naşterea unei fetiţe au fost atât de numeroase, încât casa William Hill a scăzut această cotă la 2/5, ceea ce înseamnă un câştig de doar două lire sterline pentru un pariu de cinci lire sterline. Dar, în pofida acestei scăderi, pariorii au continuat să mizeze pe naşterea unei fetiţe.

"Pe o piaţă normală, acest lucru înseamnă că oamenii ştiu dinainte", a subliniat Rupert Adams, purtător de cuvânt al casei William Hill, care a preferat să îşi suspende pariurile ce vizau sexul viitorul bebeluş regal, pe 9 aprilie.

Pentru numeroşi pariori, bebeluşul, care va ocupa locul al şaptelea în ordinea de succesiune la tronul britanic, va avea părul roşcat, cota pentru acest pariu fiind de 3/1.

În ceea ce priveşte prenumele copilului, "marele favorit" este cel al mamei prinţului Harry, Diana, cu 60% din totalul pariurilor, a precizat Rupert Adams. "Nu înţeleg deloc (această preferinţă a pariorilor, n.r.)", a adăugat el, reamintind moartea tragică a prinţesei Diana, decedată într-un accident de automobil la Paris, în 1997. "Nu aş dori să mi se reamintească acest lucru în fiecare dimineaţă", a mai spus Rupert Adams.

La casa de pariuri Paddy Power, prenumele Diana se află de asemenea în fruntea preferinţelor cu o cotă de 3/1, fiind urmat de Grace (7/1), Alice (10/1), Isabella (12/1), Alexandrina şi Victoria (ambele cu 14/1) şi Elizabeth (20/1).

"Am văzut un număr foarte mare de pariuri online şi la filialele noastre din magazine pentru prenumele Isabella, ceea ce ne-a obligat să îi scădem cota", a precizat Amy Jones, purtătoare de cuvânt a casei Paddy Power.

În schimb, cota asociată prenumelui Theresa, purtat de actualul prim-ministru britanic, este de 250/1.

Dacă bebeluşul regal va fi băiat, atunci prenumele Arthur, Charles, James şi Edward figurează în fruntea preferinţelor, în timp ce Buddha, Jesus şi Donald sunt considerate cele mai improbabile.

Care este însă credibilitatea adusă de aceste pariuri? În cazul copiilor prinţului William şi ai soţiei sale, Kate, "prenumele ce era favorit în momentul închiderii pariurilor a fost cel corect", a afirmat Rupert Adams.

În ceea ce priveşte locul şi data naşterii, pariorii par să fie convinşi că bebeluşul se va naşte la începutul lunii mai, la domiciliu, în Frogmore Cottage, o reşedinţă amenajată în perimetrul Castelului Windsor, aflat la o distanţă de 40 de kilometri de Londra.