Doi români au devastat o biserică ortodoxă din Cesena (Italia), în prima zi de Paște, după ce s-a încheiat slujba de Înviere, potrivit presei italiene. Un videoclip filmat de un ofițer de poliție care a intervenit să stingă conflictul a devenit viral pe internet.

biserica devastataFoto: Hotnews

Cei doi bărbați s-ar fi luat la bătaie în Biserica Madonna della Misericordia del Lugaresi, care deservește comunitatea ortodoxă din Cesena.

Potrivit poliției, cei doi au intrat în lăcașul de cult după slujba de Înviere și au rupt băncile, au distrus altarul și s-au tăiat. Pentru a aplana conflictul, polițiștii ajunși la fața locului eu folosit spray cu piper.

Un videoclip filmat de un ofițer de poliție care a intervenit să stingă conflictul a devenit viral pe internet. Filmulețul a fost redistribuit inclusiv de Gianni Tonelli și Massimo Bitonci, deputați din partea formațiunii antiimigrație Liga Nordului. "Doi imigranți au intrat în biserică și au adus-o în această stare. Nu există cuvinte care să descrie o asemenea barbarie", a comentat Bitonci.

"Totul s-a întâmplat acum trei minute. Încă mai persistă vaporii de spray cu piper. Doi indivizi. Uitați-vă ce au putut să facă în Biserica Lugaresi. Uitați-vă ce dezastru. E sânge peste tot. Au devastat totul. Uitați-vă ce nenorocire. Uitați-vă! Așa arată biserica acum! Doi oameni beți. Un dezastru. A trebuit să folosim spray cu piper", a spus unul dintre cei care i-au ridicat pe români.

Potrivit directorului Institutului Lugarese din Cesena, Marco Censi, cei doi ar fi români.