Oficiali ai forțelor de securitate din Sri Lanka au avertizat că militanții islamiști care s-au aflat în spatele atacurilor cu bombă din duminica Paștelui catolic ar pune la cale noi atentate, utilizând o camionetă și oameni purtând uniforme militare, relatează Reuters.

Explozii în Sri LankaFoto: Captura video

"Ar putea urma un nou val de atacuri”, a declarat șeful diviziei de securitate din cadrul poliției într-o scrisoare adresată parlamentarilor.

"Potrivit unor informații relevante, persoane purtând uniforme militare și folosind o camionetă ar putea fi implicate în atacuri”, se mai arată în documentul consultat de Reuters. Teroriștii ar viza cinci locații, iar atacurile ar fi urmat să aibă loc duminică sau în cursul zilei de luni. Poliția a efecutat mai multe verificări și raiduri.

De asemenea, președintele a anunțat interzicerea vălului islamic din motive de securitate. "Această interdicţie vizează asigurarea securităţii naţionale. Nimeni nu ar trebui să îşi mascheze figura pentru a-şi complica identificarea", se precizează într-un comunicat al preşedinţiei srilankeze.