Un bărbat din Stroiești, județul Suceava, a atacat polițiștii de la Rutieră cu pietre și topoare, în Noaptea de Înviere, după ce a fost prins băut la volan. Pentru a-l putea opri, oamenii legii au făcut uz de armă, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, a postat, pe pagina sa de Facebook, imaginile de la intervenția din Stroiești, județul Suceava, unde un șofer prins băut la volan, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, s-a baricadat în curtea casei și a început să atace polițiștii cu pietre și topoare.

Pe imagini se vede cum polițiștii îl roagă să iasă afară pentru a da explicații, însă acesta spune că nu vine. În tot acest timp, o femeie strigă și spune că are un copil mic în casă.

La un moment dat, când bărbatul începe să atace cu pietre și topoare, polițiștii intră în forță în locuință și folosesc focuri de armă pentru a-l imobiliza pe individ.

„Topor, atenție topor! Lăsați toporul jos! Să lase toporul și să vină să stăm de vorbă! Atenție că aruncă! Nu te apropia că tragem! (...) Trebuie intrat! Culcat!”, se aud polițiștii.

Scandalul a început după ce șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor rutieri, a fugit și s-a baricadat în curtea locuinței.

Pentru că agenții de la Rutieră nu au reușit să îl imobilizeze, a fost nevoie de intervenția mascaților. Pentru prinderea șoferului și a unui alt individ, polițiștii au tras mai multe focuri de armă.

Șoferul agresiv a fost încătușat și reținut pentru ultraj, iar amicul său, care l-a ajutat să scape de polițiști a fost rănit ușor, fiind dus la spital.

Cazul a fost preluat de procurori care au deschis un dosar pentru ultraj.