Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde acţionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea, a fost achitat de magistrații Tribunalului București într-un dosar în care era acuzat de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Decizia nu e definitivă, transmite Mediafax.

porci si produse salciaFoto: Hotnews

"Ahită pe inculpatul Dragne Ilie-Liviu trimis în judecată pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, prevăzută de art. 272 alin. 1 lit. b din Legea nr. 31/1990, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen", se arată în decizia Tribunalului București, pronunțată joi.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, unde acţionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată în octombrie 2017, alături de alte patru persoane. Acesta este judecat pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii, acuzaţia de complicitate la evaziune fiind clasată.

În dosar sunt investigate infracţiuni de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

În luna august 2017, procurorii au făcut 80 de percheziţii, anunțând că 12 firme sunt implicate. Ilie Dragne a fost acuzat inițial de complicitate la evaziune fiscală, dar apoi acuzaţia a fost clasată, el fiind trimis în judecată de Parchetul General pentru folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

Dragne a fost reţinut pe 10 august 2017, iar ulterior procurorul de caz a decis să fie plasat sub control judiciar.

La acel moment, avocatul Maria Vasii preciza că Ştefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD s-a retras din societatea comercială Salcia la începutul anului 2017, cedând părţile sociale deţinute.

În total, 60 de oameni au fost audiaţi, în calitate de martori sau suspecţi, pentru nouă dintre ei fiind dispusă reţinerea. Anchetatorii au stabilit, ulterior, că nu este necesar să ceară arestarea pentru niciunul dintre ei, doar cinci fiind trimişi în judecată.