Un număr de 16 biserici din Bistrița-Năsăud au fost amendate, înainte de Paște de pompieri pentru că nu dețineau autorizație de securitate la incendiu și alte câteva zeci au primit avertismente pentru deficiențele constatate, relatează Mediafax.

Slujba de InviereFoto: Agerpres

16 biserici fără autorizație de securitate la incendiu au fost amendate cu suma de 14.500 lei de angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud care au controlat mai multe lăcașuri de cult din județ pentru a evita apariția unor probleme în perioada sărbătorilor de Paște.

În Bistrița-Năsăud există peste 500 de biserici, pompierii efectuând, în ultimele zile, 54 de controale la aproape toate bisericile în care se vor oficia slujbe de Paște.

„Au fost efectuate mai multe controale la lăcașuri de cult – biserici , având în vedere că în perioada sărbătorilor sunt frecventate de un număr mare de utilizatori. Pe timpul celor 54 de acțiuni de control au fost identificate 16 obiective fără autorizație de securitate la incendiu și au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de 14.500 lei și 357 avertismente”, a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Conform ISU Bistrița-Năsăud, pe timpul acțiunilor preventive, au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităților practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor.

Controalele vor continua până sâmbătă.