Programul de mentorat al asociației Professional Women’s Network România, al cărui obiectiv este sprijinirea dezvoltării profesionale şi personale a tinerelor în poziţii de mid-management sau aflate la început de carieră, revine pe 13 mai cu a şasea ediţie care se va desfășura în perioada mai 2019 – ianuarie 2020.

Paula Bușe, Virginia Oțel Foto: PWN Romania

Prin intermediul unor sesiuni de mentoring 1-la-1 (întâlniri individuale mentor – mentee), precum și sesiuni de grup, de tip workshop, organizate în cadrul comunităţii de Mentorat, programul oferă acces la resurse valoroase, doamne și domni cu experienţe complexe în zona de dezvoltare personală, a carierei şi/ sau a afacerii proprii.

Lansat în 2013, Programul a reușit să adune până în prezent o comunitate de peste 200 de mentori şi aproape 300 de femei mentorate (mentees), suporteri ai organizației, din domenii diverse precum media și publicitate, HR & executive search, pharma, auto, banking, tehnologie, IT și organizații non-guvernamentale.

„Program unic prin amploare, constanță și independență, mentoratul este creditat pentru dezvoltarea autentică și impactul de leadership pe care îl are asupra femeilor tinere în poziții de mid-management. Un generic promovat de mentori este: „Cu cât oferi mai mult din suflet, fără a aștepta să primești ceva în schimb, cu atât mai mult se întoarce, spune Paula Bușe, Vicepresedinte Mentoring PWN România.

Ediția anterioară a programului, derulată în perioada martie 2018 – martie 2019, a atras 55 de mentori și 60 de tinere mentorate, care au fost sprijinite în dezvoltarea lor profesională și personală. Putem estima că pe parcursul programului au avut loc peste 1.000 întâlniri și un efort comun de voluntariat de aproximativ 250 de zile lucrătoare.

La finalul programului, peste 75% dintre tinerele mentorate au apreciat experiența câștigată, ca fiind : „excepțională”, iar relația cu mentorul - „o relație care va dura în timp”. Printre abilitățile dobândite se numără o mai bună administrare a timpului, luarea deciziilor, curajul și suportul de a porni pe drumul antreprenoriatului sau promovare în carieră.

„Cheia este în a defini reuşitele şi obiectivele, cum să priveşti lucrurile din mai multe perspective. Și cum să găsești resurse pe care nici nu bănuiai că le ai”, adaugă Paula Bușe. „Ediția cu numărul 6 își propune, pentru prima dată, să atragă în program și tineri, pentru noi este extrem de important ca viitorii manageri să îşi schimbe perspectiva şi să înţeleagă beneficiile colaborării cu doamnele, care aduc în echipa de management capabilități diferite”.

„Programul de Mentorat al PWN România este unul dintre cele mai de succes programe ale asociaţiei. De-a lungul anilor, am remarcat rezultate notabile în performanța profesională și personală a tinerelor care au beneficiat de sprijinul mentorilor noştri”, spune Virginia Oțel, președintele PWN România. „Acest model va fi în curând replicat şi de celelalte două direcții pe care ne concentrăm activitatea – Pilonul de Antreprenoriat şi Pilonul Femei în Consilii de Administraţie, ambele urmând să lanseze propriul program de mentorat pentru antreprenoare, respectiv femei care îşi doresc să ajungă membre într-un Consiliu de Administraţie sau de Supraveghere”.

Detalii suplimentare despre Pilonul de Mentorat sunt disponibile pe pagina de LinkedIN și în filmul lansării ediției din 2018.

Înscrierile în program se realizează prin completarea unui formular online:

Despre Professional Women’s Network România

Înfiinţată în 2011, PWN România este membră a PWN Global, asociație non-guvernamentală de leadership care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume. Comunitatea PWN România ajunge la aproximativ 200 de femei aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii. Misiunea PWN România este să sprijine ascensiunea femeilor în leadership, în vederea accelerării conducerii echilibrate de gen. Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale companiilor. Principalele programe ale PWN România includ un program de Mentorat dedicat femeilor, unul de Antreprenoriat, cu programul de educatie antreprenoriala „Trusa de instrumente pentru Antreprenoare la Început de Drum” şi un program denumit „Femei in Consilii de Administratie”, ce a dezvoltat „Academia Women on Boards” - singurul program care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație.

Alte detalii sunt disponibile pe http://pwnromania.net/, https://www.facebook.com/PWNRomania/ șihttps://www.linkedin.com/company/pwn-romania/.