Comisia Europeană va analiza „cu atenție” modificările Codurilor penale adoptate miercuri de Parlamentul de la București „înainte de a decide următoarele etape”, a declarat un purtător de cuvânt al executivului de la Bruxelles, care a avertizat că, dacă preocupările europenilor legate de statul de drept din România nu sunt avute în vedere, Comisia „va trebui să acționeze rapid”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Suntem la curent cu votul asupra codurilor penale revizuite, care a avut loc miercuri în Parlamentul României. Vom analiza cu atenție măsurile adoptate înainte de a decide următoarele etape. Înțelegem că nu au fost promulgate încă și nici nu au intrat în vigoare.

Reamintim că Comisia a fost foarte limpede în ceea ce privește poziția sa legată de situația statului de drept în România. România trebuie să repună procesul de reforme în cursul corect. Dacă preocupările noastre nu sunt satisfăcute, Comisia va trebui să acționeze rapid și să utilizeze mijloacele pe care le are la dispoziție”, a precizat acest purtător de cuvânt.