Coaliția PSD-ALDE a reușit să treacă prin Parlament modificarea Codurilor Penale cu ajutorul voturilor deputaților UDMR. Kelemen Hunor susține că UDMR și-a dat votul pentru că trebuia aplicate deciziile CCR și nu s-a modificat nici măcar „o virgulă” la acestea. Mai mult, liderul UDMR spune că a înțeles de la colegii săi să "până la urmă" aceste modificări nu îi aventajează "nici pe domnul Dragnea, nici pe domnul Tăriceanu".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Curtea Constituţională a anulat o grămadă de prevederi din Codul penal şi Codul de procedură penală. În comisie nu s-a adăugat nimic la deciziile Curţii Constituţionale, nu s-a adăugat nicio virgulă. Noi am spus că deciziile Curţii Constituţionale, într-o ţară democratică, indiferent că ne plac sau nu ne plac aceste decizii, trebuie să fie respectate. Este responsabilitatea Guvernului, pe de o parte, şi responsabilitatea Parlamentului, pe de altă parte, să pună de acord legile cu deciziile Curţii Constituţionale", a declarat, miercuri, liderul UDMR, Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

El susține că de ani de zile nici Guvernul, nici Parlamentul nu-şi asumă această responsabilitate.

"Sigur, nu e foarte plăcut, nu este foarte simplu să faci astfel de amendamente şi noi am spus că în cazul în care nu se schimbă nicio virgulă faţă de deciziile Curţii Constituţionale, atunci noi nu avem o problemă în acest moment cu aceste coduri, cu toate că noi Codul penal nu l-am votat iniţial, fiindcă aveam o problemă cu acel articol despre care am mai spus, care a şi căzut la Curtea Constituţională”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR s-a plâns că de 15 ani în România "se tot fac dezbateri despre corupţie şi justiţie", dar nu s-a făcut nimic concret. El a mai susținut că a fost informat de către colegii săi că Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu nu ar avea niciun avantaj ca urmare a acestor modificări.

"Dar după 15 ani de zile să nu construieşti o autostradă, să nu faci o investiţi în Portul Constanţa, să nu faci lucruri care sunt necesare, dar să dezbaţi în continuare justiţia şi apoi când trebuie să pui deciziile Curţii Constituţionale în legislaţie spui că nu, că nu ştiu ce... Nu avantajează până la urmă nici pe domnul Dragnea, nici pe domnul Tăriceanu această modificare. Cred, aşa am înţeles de la colegii mei, că nu au nicio legătură, după deciziile Curţii Constituţionale în niciun caz. Înseamnă că nu meriţi să fii în Parlamentul României. Asta e, sunt decizii grele, nu sunt decizii uşoare”, a adăugat Kelemen Hunor.

Și liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut, miercuri, după votul din Camera Deputaților pe Codul penal și Codul de procedură penală, că în Parlament nu a fost adusă nicio modificare, "nici măcar o virgulă", față de decizia Curții Constituționale.