Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au respins, miercuri, cererea lui Cristian Borcea de eliberare condiționată, dar decizia nu este definitvă, aceștia stabilind că fostul finanțator de la Dinamo poate formula o nouă solicitare abia în luna septembrie, relatează Mediafax.

Cristian BorceaFoto: AGERPRES

„Respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti - Jilava. Stabileşte termen de reiterare a cererii de liberare condiţionată după data de 02.09.2019”, se arată în minuta magistraților de la Judecătoria Sectorului 5.

Decizia nu este definitivă.

Cristian Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal.

Magistraţii au decis să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum şi sentinţa pe care o execută în prezent, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 - 02.07.2018 şi respectiv cea din 08.02.2019 până acum.