Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, a declarat, miercuri, la finalul ședinței grupului, că PSD-ALDE are suficiente voturi pentru a adopta proiectele referitoare la Codul penal și Codul de procedură penală, precizând că nu vede de ce alte partide nu ar vota pentru modificarea legilor.

Camera DeputatilorFoto: Hotnews

„Avem majoritate în Camera Deputaților. Prin urmare, nu văd nicio problemă. Suficiente (voturi - n.r.) pentru a trece cele două legi, Codul penal și Codul de procedură penală, plus alte proiecte. Nu vreau să vorbesc despre UDMR. În principiu nu văd de ce nu ar vota niște legi la care vorbim strict de articole declarate constituționale de CCR. Nu văd de ce nu ar vota”, a afirmat Alfred Simonis, citat de Mediafax.

Întrebat dacă președintele Camerei Deputaților va participa la plenul de miercuri, Simonis a răspuns: "Cred că da”.

Pentru a trece Codurile penale și de Camera Deputaților, puterea are nevoie de 165 de voturi, jumătate plus unu din numărul de mandate, iar Coaliția PSD- ALDE are o majoriate fragilă, mai exact 169. În săptămâna Paștelui, social-democrații nu reușesc să mobilizeze toți parlamentarii dar ar putea beneficia de sprijinul parlamentarilor UDMR și cei ai Minorităților.

Camera Deputaților va vota miercuri, de la ora 12.00, în calitate de for decizional, modificarea Codurilor penale, după ce proiectele au fost dezbătute și adoptate rapid în Comisia condusă de Florin Iordache.

CITEȘTE ȘI:Modificarea Codurilor penale, ultimul pas spre adoptare, în Camera Deputaților / Care sunt prevederile controversate