Mai multe percheziții au loc miercuri dimineață la Academia de Poliție în legătură cu amenințările cu moartea vizând-o pe jurnalista Emilia Șercan, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. În acest caz, principalul suspect este un ofițer angajat al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", care a fost prins și urmează să fie audiat. "Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație", a fost prima reacție a jurnalistei.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, au loc percheziţii și la locuința ofițerului de Poliție suspectat că ar fi ameninţat-o pe Emilia Şercan, fiind puse în aplicare două mandate de percheziție.

Ofițerul, Adrian George Bărbulescu, angajat al Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", a fost prins în Slatina, urmând să fie adus în calitate de suspect în București, în baza unui mandat de aducere, au mai declarat pentru HotNews.ro sursele citate.

Prima reacție a Emiliei Șercan

"A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție", a fost prima reacție a Emiliei Șercan.

De asemenea, Șercan a spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că faptul că s-a ajuns ca ea să fie amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție arată că investigațiile sale au fost cât se poate de corecte și "au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate".

"Eu mă bucur că poliția a acționat atât de repede și văd că după o săptămână este identificat un suspect. Sper să se facă lumină cât mai repede. Eu nu am fost oficial anunțată. Aștept cu mare interes să aflu și eu cine este această persoană și să înțeleg legăturile cu Academia și interesele sale, dacă a acționat de unul singur sau dacă făcea parte dintr-un grup mai larg care avea interesul să mă facă să tac”, a mai afirmat jurnalista.

În 17 aprilie, jurnalista Emilia Șercan a anunțat, pe Facebook că a primit amenințări cu moartea. Șercan, cea care în ultimii ani și-a făcut un renume din anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerii unor instituții de invățământ, cel mai recent la Academia de Poliție, scria: "Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum."

Ea spunea că a depus plângere la Poliția Capitalei și că ministrul de Interne și șeful IGPR au fost informați despre aceste amenințări.

În fragmentul din mesajul de amenințare pe care l-a redat pe Facebook scria: "Trimitem acest mesaj cu scopul de a preveni ce va urma, totul depinde de tine. Oprește toate activitățile pe care le ai in desfășurare... dacă nu vrei sa urmeze calvarul. Vrei sa ajungi (...)". Continuarea e cenzurată, spune Șercan, "pentru a-i proteja pe cei dragi mie".

Precedentele mesaje pe Facebook ale Emiliei Șercan se refereau la piedicile pe care Academia de Poliție i le ridică în încercările sale de a cerceta cazuri de plagiat la această instituție.