Tudorel Toader, forțat să demisioneze de la conducerea Ministerului Justiției după ce PSD i-a retras sprijinul politic, continuă să transmită mesaje pe Facebook, de data aceasta pentru a le mulțumi celor cu care a lucrat. El îi amintește pe cei trei premieri, pe miniștri, dar și pe reprezentanții presei, cărora le aduce "alese mulțumiri". În cei doi ani și două luni de mandat, Tudorel Toader a intrat în conflict cu mai mulți jurnaliști, iar pe doi dintre ei i-a lăsat fără acreditări, reproșându-le că nu ar fi respectat regulile ministerului.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Marți după-amiază, cu mai puțin de două ore înaintea declarațiilor președintelui Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă acceptă sau nu demisiile celor trei miniștri, Tudorel Toader a ținut să le mulțumească celor cu care a lucrat în cei doi ani și două luni de mandat (23 februarie 2017 - 23 aprilie 2019).

El amintește că a făcut parte din guvernele conduse de Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă și mulțumește fiecărui premier pentru "excelenta colaborare". Toader mulțumește și "fiecăruia dintre miniștri", cu care a colaborat "în cele mai bune condiții".

"Alese mulțumiri aduc reprezentanților presei, pentru modul în care am colaborat, pentru modul în care au reflectat activitatea de la MJ !", mai scrie Tudorel Toader.

Ministrul demisionar al Justiției nu a avut o relație foarte bună cu reprezentanții presei. Mai mult, el le-a retras acreditărilor jurnaliștilor Ionela Arcanu de la Realitatea TV și Ovidiu Oanță de la Pro Tv, reproșându-le că au încălcat regulile Ministerului Justiției.

În 18 aprilie, după ce PSD l-a lăsat fără sprijin politic, în urma unui lung șir de critici, Tudorel Toader a anunțat că demisionează și și-a postat pe Facebook demisia. La acel moment, premierul Viorica Dăncilă trimisese deja la Cotroceni decizia de revocare a acestuia din funcție.