Senatorul PSD Liviu Pop este decis să ceară un ordin de restricție împotriva lui Marian Moroșanu, zis ”Ceaușescu”, după ce acesta l-a agresat verbal luni seară, la ieșirea din sediul unui post de televiziune. "Analfabetule, politician corupt, nesimțitule", a strigat protestatarul, care l-a urmărit pe Pop, pe Calea Victoriei. Senatorul nu exclude o plângere colectivă pe care să o facă alături de alți reprezentanți ai PSD, "hărțuiți" și ei de Moroșanu.

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

Luni seară, la ieșirea de la B1TV, senatorul PSD Liviu Pop a fost așteptat de "Ceaușescu”. "Cum poți, măi, să jignești un om aflat în greva foamei, măi, nesimțitule? (...) Nu-ți este rușine? Analfabetule!”, i-a strigat protestatarul senatorului PSD, potrivit imaginilor postate pe Facebook chiar de Moroșanu.

Liviu Pop, care a fost urmărit pe calea Victoriei, a sunat la 112.

”Un cetățean care a treia oară face acest lucru cel puțin cu persoana mea și nu cred că e un lucru normal să se întâmple așa ceva într-o țară civilizată. Am sunat la 112 și am semnalat acest incident în fața studioului de televiziune. A durat cam 15 minute. De fapt, filmarea (lui Marian Moroșanu de pe Facebook - n.r.) este cu mine când vorbeam la 112 cu agentul de poliție”, a declarat senatorul PSD Liviu Pop, marți, pentru Mediafax.

Pop spune că este decis să ceară un ordin de restricție împotriva lui "Ceaușescu", odată cu depunerea plângerii penale, dar este posibil să nu o facă în nume personal, ci împreună cu toți colegii săi din PSD care au fost "hărțuiți" de Moroșanu.

”În ceea ce privește o plângere penală, știu că există articolul de hărțuire, articolul 208, dar nu cred că se va rezolva foarte mult, din perspectiva aceasta. Gândesc ca alături de colegii mei care sunt hărțuiți să putem cere ceva de altă natură. Eventual, un ordin de restricție. Nu sunt un fricos, dar faptul că se vorbește urât în public... Cei de la rețeaua de socializare cred că ar trebui să retragă acea postare în care se înjură, să scuipă, mâine-poimâine ne trezim că ni se aruncă obiecte în cap. Nu știu dacă plângerea pentru hărțuire o voi face în nume personal sau colectiv, în numele tututor colegilor care am fost hărțuiți de acest personaj”, a mai spus Liviu Pop.