Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat, marți, pe Klaus Iohannis, însă reprezentanții Administrației Prezidențiale i-au transmis că președintele este ocupat și nu poate vorbi, au declarat surse politice pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceleași surse au precizat că Administrația Prezidențială i-ar fi transmis premierului că o va suna președintele.

Viorica Dăncilă îl sunase pe Klaus Iohannis pentru a-i cere un răspuns legat de numirea noilor miniștri propuși de PSD în urma remanierii guvernamentale.

Premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-au întâlnit luni cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Parlament, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate. Întâlnirea a avut loc în contextul în care se așteaptă o decizie a președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea celor trei miniștri.

Potrivit surselor citate, liderul PSD își dorește să tranșeze subiectul numirii celor trei miniștri înainte de Paște. În cazul în care președintele nu anunță numirile celor trei miniștri, PSD respectă planul de rezervă și Dragnea îi cere premierului să trimită Parlamentului propunerea de reorganizare a Guvernului.

Ulterior, senatorul PSD Șerban Nicolae a anunțat, la un post TV, că ”cel mai probabil” miercuri Parlamentul va vota restructurarea Executivului dacă președintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerile Vioricăi Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercurea trecută, remanierea unor miniștri și retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. La finalul ședinței, premierul a anunțat că PSD a decis să-i propună pe Eugen Nicolicea la Justiție, pe Oana Florea, la Fonduri Europene și pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Propunerile au fost transmise la Palatul Cotroceni.

Joi însă, Tudorel Toader a anunțat că demisionează de la conducerea ministerului Justiției, iar premierul a transmis și această demisie către Administrația Prezidențială. Toader a precizat că va asigura continuitatea la minister până când va fi numit un alt ministru.

Președintele Klaus Iohannis declara joi că a primit propunerile de revocare și de numire a noilor miniștri și că prima impresie este aceea că remanierea guvernamentală se realizează ca lucrurile să meargă mai prost, adăugând că îi va transmite premierului un răspuns la începutul acestei săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Ce soluții analizează liderii Coaliției. ALDE vrea amânarea reorganizării guvernamentale, Dragnea face presiuni asupra premierului pentru soluția rapidă (surse)