Un om care a studiat Dreptul la distanță poate fi ministru al Justiției, consideră senatorul PSD Liviu Pop, referindu-se la deputatul Eugen Nicolicea, propus în locul lui Tudorel Toader. Pop susține că trebuie analizate faptele și că ”nu trebuie să ne uităm în dulapul cu cadavre, să vedem ce are fiecare în spate, ce-l recomandă, cât de frumos este, cât de înalt sau cât de slab”.

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

Întrebat, la RFI, dacă Eugen Nicolicea nu are o problemă de imagine, fiind unul dintre parlamentarii care au propus și susținut amendamente controversate la legislația din justiție, Liviu Pop a spus că "absolut toți cei care sunt în funcțiile publice au o problemă de imagine".

"În schimb, un ministru nu poate de capul lui să ia decizii în Guvern. Orice act normativ trebuie propus și susținut de premierul în exercițiu. Deci un ministru este o cheie într-o ecuație guvernamentală (...). Eu am încredere în toți cei care intră în funcție, le analizez deciziile și eu cred că asta trebuie să facă fiecare cetățean, nu să ne uităm în dulapul cu cadavre, cu ghilimelele de rigoare, să vedem ce are fiecare în spate, ce-l recomandă, cât de frumos este, cât de înalt, cât de slab, cât de bine vorbește sau nu vorbește", a afirmat senatorul PSD.

Când i s-a atras atenția că în acest caz nu este vorba despre ”dulapul cu cadavre”, ci de faptul că Nicolicea a făcut Dreptul la distanță, senatorul PSD a spus că nu vede o problemă legată de studii.

"Avem foarte mulți medici, ingineri, care au făcut studii la distanță. Nu cred că este un handicap în România, dacă cineva a făcut studii la distanță, este mai deștept sau mai puțin deștept decât unul care a făcut studii la zi", a răspunsul fostul ministru al Educației.

Întrebat dacă un om care a studiat Dreptul la distanță poate fi ministru al Justiției, Liviu Pop a răspuns: "Da, cu siguranță va fi un ministru mai bun decât Monica Macovei (...). Vă repet pentru ultima dată, e important să știe să ia decizii corecte, pentru că deciziile până la urmă în conformitate cu programul de guvernare vor afecta și viața românilor și viața PSD".

Despre remaniere - Clarificăm moftul lui Iohannis miercuri, în Parlament

De asemenea, întrebat la RFI cât va aștepta PSD un răspuns al președintelui Klaus Iohannis legat de remanierea guvernamentală, Liviu Pop a răspuns: "Din punctul meu de vedere, președintele statului ar fi trebuit vineri să dea acest răspuns, nu să întârzie nepermis de mult o decizie care într-adevăr în conformitate cu Constituția nu pune un termen președintelui. (...)Nedând acest răspuns vineri, eu mă aștept ca astăzi să fie ultimul termen. Dacă nu, mâine prin procedură parlamentară se poate rezolva această problemă (...). Dacă moftul președintelui continuă pe acest subiect al blocării activității Guvernului, vom clarifica acest moft în Parlament, conform Constituției, pentru că până la urmă votul poporului contează".

CITEȘTE ȘI: Eugen Nicolicea face precizări în premieră despre „secretul” din CV: Am absolvit Dreptul cu nota 10 la examenul de licență la Universitatea Spiru Haret