Bebelușul din Băleni, județul Galați, aruncat în latrină de mama sa, a murit, în timpul nopții de luni spre marți, la spital. Femeia este cercetată pentru pruncucidere, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Copilul fusese dus în stare gravă, la Spitalul de Pediatrie din orașul Galați, iar decesul s-a produs în noaptea de luni spre marți, la Secția de Terapie Intensivă.

Mama este anchetată de polițiștii gălățeni, care au schimbat deja încadrarea juridică a faptei din vătămare corporală în pruncucidere. „Se face schimbarea încadrării juridice a faptei din vătămare corporală a nou-născutului de către mamă în uciderea nou-născutului de către mamă. Femeia a fost audiată, cercetările vor continua, se va face și o expertiză psihiatrică”, a declarat, la solicitarea Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

În prezent, femeia este internată în spital, iar audierile vor continua după externare. Ea mai are încă nouă copii, toți aflați în centre de plasament.

Bebelușul a fost găsit duminică în satul Băleni, din județul Galați.

Din primele cercetări a reieșit faptul că nou-născutul ar fi fost aruncat în latrină chiar de mama sa, o femeie de 33 de ani. Copilul a fost scos din latrină de echipele de pompieri, polițiști și medici, care s-au deplasat la fața locului în urma unui apel la 112. Un bărbat a anunțat autoritățile că dintr-o toaletă din spatele casei se aude plânsetul unui copil.

Bebelușul a fost transportat în stare gravă la spital, dar a decedat în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.