Mihai Tudose îi răspunde lui Carmen Dan, după ce acesta l-a numit "bădăran, oportunist, securist". Fostul premier insistă că ministrul de Interne, "duamna" Carmen Dan este "o mincinoasă" care ar trebui să dea explicații despre acuzațiile aduse din interiorul ministerului său și să explice acuzațiile aduse fostului șef al Poliției Române, Bogdan Despescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"«Duamna ministru» (Carmen Dan - n.r.) este o minicinoasă, care în loc să dea explicații despre acuzațiile aduse din Ministerul de Interne, cu raport care cuprinde date clare, cum a fost și cu evenimentele din 10 august, ea continuă să fie o mincinoasă. Ea dă declarații pe la microfoane, altele decât cel găsit la ea acasă în priză. Mai bine ne-ar explica acuzațiile aduse domnului Despescu. Despescu a câștigat procesul împotriva ei în instanță", a declarat Mihai Tudose, marți, pentru Mediafax.

Reacția acestuia vine în contextul în care ministrul de Interne Carmen Dan l-a catalogat, marţi, pe Mihai Tudose drept un "bădăran, oportunist, securist", susținând că "e plină politica românească de domnişori din ăştia frustraţi".

La un an de la scandalul în urma căruia Mihai Tudose și-a dat demisia din funcția de premier, Cătălin Ioniță, actualul șef al Direcției General Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne, a cărui numire la șefia Poliției a declanșat furtuna politică de la începutul lui 2018, o acuză pe Carmen Dan că a mințit.

Ieșirea lui Ioniță vine la câteva zile după ce, în urma bilanțului DGA, ministrul de Interne a anunțat că vor fi schimbări la nivelul Direcției, reproșând că activitatea acesteia a vizat în proporție de doar 10% angajații ministerului.

Duminică seară, Cătălin Ioniță a transmis o scrisoare deschisă în care susține că schimbările îl vizează de fapt pe el. Mai mult, el o acuză pe Carmen Dan de "prezentarea mincinoasă făcută în luna ianuarie 2018 când în disputa politică cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, s-a prezentat public un raport din care reiese că sunt de acord cu ocuparea funcţiei de Inspector General al Poliţiei Române”.

În replică, ministrul a calificat drept "duplicitar” comportamentul lui Ioniță.

Imediat, fostul premier Mihai Tudose a acuzat-o din nou de minciună pe Carmen Dan."Mincinoasă. Agresivă și Incompetentă. O reprezentare perfectă a omului lu’ Dragnea. Ministrul de Interne... Carmen Dan”, a scris el pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Carmen Dan vs. Cătălin Ioniță și Mihai Tudose. Cine minte? Cronologia unui scandal care s-a încheiat cu demisia unui premier și demiterea șefului poliției