Saptamana Mare a inceput cu bucurie! Festivalul Ouălor a debutat la Fratelli Lounge & Club unde s-a dat startul campaniei de strângere de fonduri pentru Grivița53, Primul teatru construit împreună.

OUALE teatrului Grivița53 expuse pe Sunset Boulevard, Oxford Street si Champs-ElyseesFoto: Teatrul Grivița53

Evenimentul caritabil s-a bucurat de o mare susținere atât din partea unor companii, cât și a unor persoane private dornice să sprijine construcția teatrului Grivița53 – Primul Teatru Construit Împreună. Printre numele care au participat la Gală și au achiziționat unul dintre cele 17 ouă supradimensionate, decorate de nume importante ale artei, muzicii, sportului ori altor industrii creative se numără Teilor, Alpha Bank, Editura Trei, Camelia Șucu, Lowe Group, Globalworth, Immofinanz, CBRE, AFI Europe, CA Immo, Valeria&Steven van Groningen, Dinu Urse si Asociatii și Leroy Merlin, care este și partenerul principal al evenimentului.

Personalitățile care au acceptat provocarea și au transformat ouăle cu înălțimea de 2 m și diametrul de 1,65 m în opere de artă sunt Alexandru Tomescu & Ana Munteanu, Gheorghe Fikl, Oana Pellea, Cristian Mungiu & Dalina Badescu, Dan Perjovschi & band of illustrators, Ivan Patzaichin & Marius Burhan, Alex Găvan & Adina Mastalier, Horațiu Mălăele & Cristi Farcas, Maia Morgenstern & Cabiria Morgenstern, Mihai Dobrovolschi & Vlad fodor, Valeria Van Groningen & Chris Simion - Mercurian, Vasile Murivale, Mirela Trăistaru, Mihai Popescu, Iuliana Vilsan, Francisc Chiuariu și Marius Manole.

Pe parcursul unei luni de zile lucrările vor fi expuse în locuri publice. Începând de astăzi, 21 aprilie, și până pe 9 mai puteți admira 11 din lucrările unicat în AFI Cotroceni in galeriile comerciale de la parter, mai exact pe Sunset Boulevard, Oxford Street si Champes – Elysees.

Inițiatoarea proiectului, regizoarea și scriitoare Chris Simion – Mercurian, speră ca până la sfârșitul anului viitor să se joace primul spectacol în G53. „Construim un spirit, nu un imobil. E multa truda dar si multa bucurie. Acest teatru va fi un exemplu de frumos, de firesc, de credinta si va ramane marturie generatiilor care vin dupa noi. E un gol de 70 de ani. Si noi putem sa-l umplem. IMPREUNA! Va fi un teatru unic dar si un manifest unic, al celor care vor sa construiasca si sa lase ceva esential in urma lor.”

Campania de strângere de fonduri a primei cauze susținute de Festivalului Ouălor a început pe 17 Aprilie. Aceasta se va încheia cu un eveniment organizat la sfârșitul lunii mai in care se va anunta suma stransa in urma vanzarii oualor Grivita 53, se va face publica lista cumparatorilor si pasii urmatori ai proiectului.

Evenimentul își propune ca în fiecare an să se alăture unui cauze culturale, prin strângere de fonduri, debutând anul acesta cu proiectul G53 – primul teatru construit impreuna.

Pentru mai multe detalii accesați site-ul www.grivita53.ro/festivalul-oualor-de-paste

Festivalul Ouălor de Paște este creat și organizat de Fundația Calea Griviței.

Fotografii realizate de Cătălina Flămînzeanu