Un polițist local din comuna Podenii Noi, județul Prahova, a reclamat că a fost bătut, luni, de primarul localității, Mihai Alionte, care l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele în sediul Primăriei. Edilul neagă acuzațiile și spune că polițistul este „certat cu munca”, transmite corespondentul Mediafax.

Masina politieFoto: Facebook

Mihai Alionte, primar PNL, a devenit recent cunoscut în spațiul public după ce s-a aflat că are în birou un tablou cu Nicolae Ceaușescu.

Avocatul polițistului local Laurențiu Dobrogeanu, Mihaela Rădulescu, a declarat, luni, că bărbatul este internat ala UPU Ploiești și că își va scoate certificat medico-legal și va depune plângere pentru ultraj.

„Clientul meu a început serviciul vineri, după o perioadă de concediu medical, iar în momentul când s-a prezentat la Primărie nu a găsit condica de prezență, aceasta fiind pitită. La finalul programului nu i s-a pus condica la dispoziție, iar primarul i-a spus că este absent nemotivat și trebuie să își facă protecția muncii. Domul Dobrogeanu a sunat la 112 și a depus o plângere pentru abuz în serviciu împotriva primarului. Luni dimineață, domnul Dobrogeanu s-a prezentat iar la Primărie, iar primarul l-a lovit cu pumnii în cap și cu picioarele și l-a scos afară, împingându-l din instituție. Clientul meu s-a prezentat la UPU Ploiești, unde i s-au făcut investigații medicale, prezentând dureri de cap. Vom scoate certificat medico - legal și depunem plângere pentru ultraj”, a spus Rădulescu.

Primarul Mihai Alionte a declarat, la rândul său, că nu l-a bătut pe polițistul local și că nici măcar nu l-a atins.

„Mai erau trei persoane în Primărie, pot depune mărturie, i-am spus doar să plece cu camera video cu care vroia să filmeze. Polițistul local Dobrogeanu este cam certat cu munca, a stat 90 de zile în concediu medical, trebuia să facă protecția muncii la revenirea la serviciu, așa spune legea. Dacă pățea ceva în timpul programului și nu avea semnată protecția muncii, ce pățea conducătorul instituției? Condica o are administratorul, asta îl deranjează pe domnul Dobrogeanu, pentru că se înregistrează prezența. Dacă are activități în fișa postului, nu trebuie îndeplinite?”, a spus Alionte.

Potrivit acestuia, polițistul local Laurențiu Dobrogeanu, care face naveta din Băicoi, este angajat de doi ani în Primăria Podenii Noi, postul fiind câștigat prin concurs.