Secretarul general al Guvernului Toni Greblă spune că nu știe cu câte ore înainte erau înaintate Ministerului Justiției unele proiecte de acte normative și susține că ministrul Tudorel Toader nu este acuzat de nimic, ci doar i-au fost reproșate câteva lucruri.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am înaintat propunerile corespunzătoare, respectiv de demisie și de numire, și se așteaptă o reacție a președintelui României. Aceste lucruri trebuie să le clarificați cu domnul ministru”, a afirmat Toni Greblă, luni.

Întrebat dacă erau miniștri care veneau cu proiectele cu câteva ore înainte de ședința de Guvern, Toni Greblă a răspuns: "Eu nu am de unde să știu la Justiție cu câte ore erau înainte unele proiecte de acte normative”.

El se declară convins că liderii coaliției au gândit următorii pași, în funcție de reacția președintelui României.

Chestionat dacă se susțin acuzațiile care i se aduc ministrului Justiției, Greblă a replicat: "Domnul ministru nu este acuzat de nimic. Nu, i-au fost reproșate câteva lucruri. Domnul ministru este singurul în măsură să clarifice aceste aspecte, și nu eu”.

Duminică, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a acuzat că Ministerul Justiției a blocat ordonanța pe achiziții. El a reluat astfel acuzațiile lui Liviu Dragnea, care susținea că una dintre nemulțumirile la adresa lui Tudorel Toader este legată de întârzierea avizelor pentru diferite acte normative.

Ministrul demisionar Tudorel Toader a reacționat pe Facebook și sâmbătă, și duminică, acuzând ”multele dezinformări” și spunând că nu a blocat și nu a întârziat adoptarea unor acte normative. Mai mult, el a acuzat că uneori ”mai întâi se evoca întârzierea la Ministerul Justiției, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare”.