​MAE a transmis că autoritățile locale din Sri Lanka nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre victimele exploziilor produse în această țară, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

Explozii în Sri LankaFoto: Captura video

”Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprillie 2019, în orașul Colombo și în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka. Reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

”Ambasada României la Colombo menţine cazul în atenție și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, se mai arată în comunicat.

O a şaptea explozie a avut loc în Sri Lanka la un hotel din apropiere de grădina zoologică din Dehiwala-Mount Lavinia, situată la 20 de minute distanţă de capitala Colombo, potrivit unor surse, relatează CNN.

Explozia a venit în urma altor şase explozii produse la trei biserici și trei hoteluri în mai multe oraşe din jurul capitalei Colombo în această dimineață.