Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, sâmbătă, la Iași, că în următoarele trei săptămâni va fi desemnat câștigătorul pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, care leagă Modova de Transilvania, transmite Mediafax.

Razvan CucFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

“Avem (termen - n.r.) 15 mai - cele două tronsoane Târgu Mureş - Ditrău – Târgu Neamţ, pentru desemnarea câştigătorilor pentru revizuirea studiului de fezabilitate. (...) Domnul Ghizdeanu (Ion Ghizdeanu – n.r. preşedintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoze) şi-a luat angajamentul să lanseze procedura pentru tronsonul Târgu Neamţ - Iaşi. (...) Până în 30 iunie lansăm proiectarea şi execuţia pentru tronsonul de Autostradă Iaşi - Ungheni, inclusiv podul peste Prut”, a spus Răzvan Cuc, la Iași, unde se desfășoară alegerile pentru organizația locală a PSD.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, anul trecut, în 7 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea executarii obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi - Târgu Mureş, denumită „Autostrada Unirii”, ce urmează a fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.