Raportul procurorului special Robert Mueller asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 a devenit sâmbătă cea mai bine vândută carte de pe Amazon, deşi este disponibil gratuit online, relatează Agerpres.

Raportul MullerFoto: Hotnews

Editurile au sperat să profite de interesul extrem de mare faţă de raportul anchetei conduse de Robert Mueller privind rolul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA şi a unei eventuale complicităţi între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova.

Din momentul în care documentul de 448 de pagini a devenit joi disponibil online pe site-ul Departamentului de Justiţie, trei edituri - Scribner, Melville House şi Skyhorse - s-au întrecut pentru a-l oferi în format tipărit.

Versiunea oferită de Scribner, care include şi o analiză Washington Post, a devenit sâmbătă cea mai bine vândută carte de pe Amazon, urmată de versiunea editurii Skyhorse, în timp ce formatul oferit de Melville House a ocupat locul al patrulea în topul vânzărilor.

Preţul celor trei cărţi variază între 7 şi 10 dolari şi sunt în prezent disponibile numai la comandă.

Editurile speră că cele trei cărţi vor umple rafturile magazinelor în câteva zile. Există o tradiţie a unor rapoarte guvernamentale de mare anvergură vândute în format tipărit în Statele Unite. Atât raportul Starr, care detaliază aventura fostului preşedinte Bill Clinton cu Monica Lewinsky, cât şi raportul Comisiei privind atacurile din 11 septembrie, au adus sume considerabile editurilor care le-au publicat.