Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că, în cazul în care se va ajunge la varianta restructurării Guvernului, actuala coaliţie are majoritate în Parlament şi fără UDMR.

Liviu DragneaFoto: Captura Romaniatv.net

"Am auzit ce a spus UDMR-ul şi ştiam că UDMR-ul nu susţine o restructurare a Guvernului, am şi discutat cu colegii de la UDMR. Dacă vom lua decizia să mergem cu Guvernul în Parlament pentru restructurare avem majoritate fără UDMR, fără niciun fel de problemă, în plenul reunit", a spus Liviu Dragnea, într-o conferință de presă la Botoșani.

Liderul PSD a fost întrebat și despre posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să blocheze inclusiv o variantă de restructurare a Guvernului. Întrebarea a fost un prilej pentru Dragnea să lanseze un nou atac la adresa lui Iohannis: "La cum a jucat în picioare Constituţia, e în stare să facă orice. (...) Poţi să dai vot în Parlament pentru tot Guvernul şi Iohannis să nu semneze, că a ajuns la concluzia că poţi să-ţi baţi joc de Constituţie...aşa şi, nu păţeşte nimic. Deci, orice e posibil la Iohannis. (...) E limpede pentru toată lumea care vrea să observe că vrea să blocheze Guvernul cu orice preţ prin orice mijloace".

Dragnea a spus că, până la urmă, la Ministerul Justiţiei poate fi pus un interimar, pentru că trebuie să funcţioneze ministerul. "Şi sperăm, o dată pentru totdeauna, ca de acolo de la minister să nu mai vină blocaje în ceea ce priveşte actele normative. În rest, Iohannis să se joace cum vrea".

Liderul UDMR Kelemen Hunor spune, la RFI, că, cel mai probabil, Uniunea nu va vota o nouă listă a Executivului în cazul în care PSD-ALDE vor decide să facă schimbările din Cabinetul Dăncilă printr-o restructurare guvernamentală în Parlament. El spune că UDMR îi va lăsa pe cei din coaliție să arate că au majoritate. În același timp, argumentul că facem restructurarea Guvernului doar ca să ocolim președintele nu stă în picioare, mai afirmă el.