Vremea se va menţine instabilă în weekend în majoritatea zonelor țării, iar ploile nu vor lipsi, cu toate că temperaturile vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meteorologul Oana Catrina de la Administraţia Naţională de Meteorologie a declarat pentru Agerpres că sâmbătă vor fi înnorări mai accentuate ziua în sudul, estul și centrul țării, precum şi la munte, iar noaptea în aproape toată jumătatea de nord a țării. Cu toate acestea, vor fi ploi slabe doar pe arii restrânse. La altitudini de peste 1.500 de metri trecător va ninge, dar nu mult cantitativ.

Temperaturile maxime se vor încadra sâmbătă între 10 şi 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând să fie în vestul ţării.

În Capitală, ziua de sâmbătă va aduce ploi trecătoare şi slabe, în timp ce vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius.

Duminică, sunt aşteptate înnorări şi temporar ploi slabe pe arii restrânse în nordul țării, la deal şi la munte şi, izolat, cu probabilitate mai mare, în centrul și dudul țării. La munte, din nou, la altitudini mari, sunt aşteptate ninsori slabe.

Temperaturile maxime se vor situa, duminică, între între 11 şi 22 de grade Celsius.

Prognoza arată, totodată, că, duminică, în Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, cu probabilitate mai mare în a doua parte a zilei şi pe parcursul serii. Temperatura maximă, va fi de 15-16 grade Celsius.