O fetiță de nouă ani din Iași a dat dovadă de curaj și a fugit după un bărbat care i-a smuls telefonul mobil din mână, pe stradă, în timp ce se întorcea de la școală împreună cu un alt copil. Agresorul a fost prins ulterior și arestat.

fetita talharitaFoto: Ziarul de Iasi

Incidentul a avut loc pe stradă, iar în imaginile înregistrate de camerele video din zonă se poate vedea cum un bărbat îi smulge telefonul mobil din mână unei fetițe care se întorcea de la școală împreună cu un alt copil. Fetița a luat-o la fugă după agresor, dar nu a reușit să îl prindă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Iași, Laura Buștiuc, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că bărbatul care a tâlhărit-o pe fetiță este recidivist și mai fusese condamnat pentru fapte similare.

Bărbatul, în vârstă de 44 ani, din comuna Probota, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru tâlhărie, după ce a fost prins de polițiștii de la Investigații Criminale. El este recidivist, fiind condamnat pentru furt și tâlhărie.

Un rol important în identificarea bărbatului l-au avut camerele de supraveghere din zona unde a avut loc tâlhăria. Înainte de a fi prins, bărbatul a vândut telefonul fetiței.