​Primarul comunei Colți, din județul Buzău, filmat când batjocorește ursul, turnând bere pe cadavrul animalului, a declarat, vineri dimineața, pentru corespondentul Mediafax, că a pus mai presus de orice viața omului și că atunci când taie porcul acasă „torn un pic de țuică”.

Urs impuscatFoto: Captura video

Pavel Petrișor Rădulescu, primarul comunei Colți, din județul Buzău, a declarat că a turnat bere pe cadavrul ursului, pentru că așa face și acasă, când taie porcul. „Eu am turnat berea. Și eu când tai porcul acasă torn un pic de țuică. Eu am pus mai presus de orice viața omului. Nu eu am tras. Nu am ochit. Acest urs avea un traseu bine stabilit. Mergea de la Pănătău la Colți. Era un urs foarte deștept, întrucât ursul, dacă a mâncat într-o seară din gospodărie, a doua seară se întoarce tot acolo. El era mai isteț. Vânătorii îl așteptau într-o parte și el mergea în cealaltă. S-a jucat cu mințile noastre”, a declarat Rădulescu.

Primarul a mai spus că de la începutul anului, în comună, șapte ovine, trei miei și cinci porci au fost ucise de ursul ucis, care venea zilnic în comună. Pavel Rădulescu a postat poze și filmulețe, pe contul său de Facebook, de la prinderea și împușcarea animalului, în care primarul și alți bărbați apar bucuroși că au reușit să ucidă animalul și se pozează cu el.

"Aici e Moș Martin, care ne-a făcut o groză de ...o groază de ..că nici nu mai am cuvinte. ..Cât a stricat aici la noi, am nopți nedormite din cauza ta, frumosule", s-a înregistrat primarul spunând. Ulterior, în spațiul public au apărut și alte imagini, în care cadavrul ursului este târât pe pământ cu sfori și în care primarul din localitatea Colți toarnă bere peste el.

La începutul lunii aprilie, Prefecura Buzău a anunțat că Ministerul Mediului și-a dat acordul pentru recoltarea ursului care a ucis câteva zeci de animale din mai multe gospodării situate îndeosebi pe raza comunelor Colți și Pănătău. De asemenea, în urma proceselor verbale întocmite anterior, se vor stabili și despăgubirile ce vor fi acordate sătenilor ale căror gospodării au fost vizate de atacurile ursului.