​​Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, anunță demararea unei anchete la Agenția Județeană de Protecția Mediului Buzău și la Garda de Mediu, după ce în spațiul public au apărut imagini în care cadavrul unui urs, împușcat în comuna Colți, este batjocorit și este stropit cu bere, informează Mediafax.

UrsFoto: Captura video

"Este inadmisibil!!! La prima ora a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenția organelor de cercetare penală!", a scris, pe Facebook, ministrul Mediului.

Grațiela Gavrilescu anunță și că inspectorii Corpului de Control al ministrului vor verifica modul în care cei din Agenția Județeană de Protecția Mediului Buzău și la Garda județeană de Mediu și-au îndeplinit atribuțiile.

"Le garantez vinovaților că vor plăti scump!", a conchis Grațiela Gavrilescu.

Primarul comunei Colți din județul Buzău, Pavel Rădulescu, a anunțat, pe Facebook, că a reușit împușcarea ursului care, potrivit edilului, teroriza localitățile din zonă de ani buni.

Pavel Rădulescu a postat și fotografii, tot pe contul său de Facebook, de la prinderea și împușcarea animalului, dar și un filmuleț în care primarul și alți bărbați apar bucuroși că au reușit să ucidă animalul și se pozează cu el. "Aici e Moș Martin, care ne-a făcut o groză de ...o groază de ..că nici nu mai am cuvinte. ..Cât a stricat aici la noi, am nopți nedormite din cauza ta, frumosule", s-a înregistrat primarul spunând.

Ulterior, în spațiul public au apărut și alte imagini, în care cadavrul ursului este târât pe pământ cu sfori și în care primarul din localitatea Colți toarnă bere peste el.