Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns joi dimineață la Palatul Victoria pentru a avea o discuție cu privire la o eventuală demisie sau la revocarea sa din funcție, în locul său fiind propus deputatul Eugen Nicolicea.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Tudorel Toader a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 9.30, potrivit Mediafax.

Ministrul Justiției a spus, joi dimineață, că în întâlnirea pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă miercuri seară, premierul i-a spus că nu-i poate cere să-și dea demisia, ci să aprecieze el asupra situației. „Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciați, vă gândiți și mâine ne întâlnim și îmi comunicați”, a spus Toader.

Lăsat fără sprijin politic de către PSD și cu premierul sugerându-i să-și dea demisia, Tudorel Toader anunțat, miercuri seară, pe Facebook, că Viorica Dăncilă nu i-a cerut demisia, urmând să aibă o discuție pe această temă joi dimineață.

La scurt timp după postarea lui Toader, Guvernul a anunțat, printr-un comunicat, că premierul i-a trimis președintelui propunerea de revocare a lui Toader și de numire a lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției.

PSD a decis să-i retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader și să-l propună în locul său la Ministerul Justiției pe deputatul Eugen Nicolicea.