​Moțiunea simplă depusă de PNL și USR împotriva lui Tudorel Toader, a fost amânată miercuri pentru a patra oară, în condițiile în care senatorii PSD nu s-au prezentat la vot, iar ședința a fost suspendată, la scurt timp după decizia Comitetului Executiv al PSD de retragere a sprijinului politic pentru ministrul Justiției. Tudorel Toader a venit în plen și, în așteptarea începerii ședinței, el și-a verificat telefonul mobil. În cele din urmă, Toader a plecat din plen.

Tudorel ToaderFoto: Captura Digi 24

Senatorii PSD nu s-au prezentat la ședința de plen, astfel că votul la moțiune s-a amânat, iar ședința a fost suspendată. La ședință a venit și ministrul Justiției, care, în așteptarea începerii dezbaterilor, și-a verificat telefonul mobil. În cele din urmă, el a plecat din plen.

Moțiunea simplă depusă de PNL și USR a fost amânată, astfel, pentru a patra oară. ”Nu mai avem cvorum. Declar ședința închisă”, a anunțat președintele de ședință Claudiu Manda.

Miercuri, PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției , Tudorel Toader, iar în locul acestuia a fost propus deputatul Eugen Nicolicea. Decizia vine după ce Toader a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la finalul ședinței Comitetului Executiv că așteaptă ca Tudorel Toader să demisioneze.