Preotul care preda religie la şcoala din localitatea Baranca din judeţul Botoşani şi care a fost acuzat că a agresat, în timpul orelor de curs, un elev a fost sancţionat de Comisia de cercetare disciplinară de la nivelul unităţii de învăţământ, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ciprian Manolache, citat de Agerpres.

Imagini camere supraveghereFoto: Captura video

Potrivit acestuia, cadrul didactic a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni şi interdicţia de a preda la şcoala în care învaţă copilul agresat.

"În cazul de faţă, s-a dispus, de asemenea, reîncadrarea profesorului în alte două structuri de învăţământ, mai precis în şcoala de la Cristineşti şi şcoala de la Dragalina. De asemenea, calificativul anual al profesorului va fi diminuat ca urmare a acestei abateri ", a afirmat Manolache.

Oficialul Inspectoratului Şcolar susţine că elevul agresat a intrat într-un program de consiliere psihologică.

Totodată, el spune că în acest caz pot fi dispuse noi măsuri, în funcţie de concluziile anchetei penale desfăşurată de Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani a dispus efectuarea unei anchete administrative la şcoala din localitatea Baranca, după ce un elev a fost agresat de profesorul de religie, a declarat, duminică, inspectorul şcolar general al IŞJ, Gabriel Hârtie. Potrivit acestuia, incidentul, în urma căruia elevul de 11 ani a ajuns la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, va fi anchetat de Comisia de disciplină de la nivelul unităţii de învăţământ, sub monitorizarea IŞJ.

"Şcoala, ca şi angajator, va face o cercetare disciplinară şi tot ea va stabili eventualele măsuri sau sancţiuni ce se impun a fi luate. ISJ va monitoriza derularea anchetei şi, eventual, va interveni, dacă măsurile propuse de Consiliul de administraţie al şcolii nu respectă legislaţia în vigoare sau realitatea faptelor. Dacă faptele se confirmă, indiferent de intensitatea agresiunii fizice, domnul profesor nu are nicio scuză", a afirmat Hârtie.

Cazul copilului de la Baranca este anchetat şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), care a întocmit un dosar penal pe numele profesorului, care este şi preot.

"Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ, Nicoleta Federciuc.

Agresiunea de la Şcoala Baranca a avut loc vineri, în timpul orei de religie. Mama copilului a spus că fiul său a fost tras puternic de ureche şi lovit cu capul de peretele clasei.