Cu puțin timp înainte de ședința Comitetului Executiv al PSD în care conducerea partidului va decide dacă Tudorel Toader va mai rămâne sau nu în guvern, ministrul Justiției a postat un nou mesaj ambiguu.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

"Nu este timp pentru a răspunde tuturor dezinformărilor!", a scris Toader pe Facebook, cu aproximativ o oră înaintea ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Comitetul Executiv al PSD se întrunește la Parlament începând cu ora 12.00, iar la ședință sunt invitați toți miniștrii cabinetului Dăncilă.

Social-democrații vor să-l pedepsească pe ministrul Tudorel Toader și să-i retragă sprijinul politic după ce acesta a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD. Astfel, cu riscul de a crea o nouă criză politică la nivel guvernamental, conducerea PSD va discuta în ședința Comitetului Executiv două puncte fierbinți: retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader și reorganizarea guvernamentală.

Mai mult, pentru a forța încă o dată plecarea lui Toader, tot astăzi, după ședința Comitetului Exectutiv, PSD a convocat plenul la Senat pentru votul la moțiunea împotriva ministrului Justiției. Moțiunea contra ministrului Justiției va fi dezbătută și votată începând cu ora 15.00.