Plenul Parlamentului European a respins marți candidatura vicepremierului Viorel Ștefan pentru funcția de membru al Curții Europene de Conturi, a precizat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Viorel StefanFoto: AGERPRES

”După ce candidatul Guvernului Dăncilă pentru funcția de membru al Curții Europene de Conturi a primit vot de blam în comisia de specialitate a Parlamentului European trebuia să înțeleagă mesajul: este insuficient pregătit pentru această funcție. Nu a convins comisia de specialitate și singurul lucru pe care putea să-l facă era să-și retragă candidatura. Nu a înțeles și a preferat să ducă rușinea în plenul Parlamentului European. În plen s-a întâmplat exact ce era firesc: colegii au urmat avizul negativ al specialiștilor din Comisia pentru control bugetar și au confirmat votul negativ cu un scor usturător: 222 voturi pentru și 372 voturi împotrivă. Guvernul Dăncilă a pierdut de două ori. În timp ce candidatul croat a primit avizul Parlamentului European, candidatul Guvernului Dăncilă a eșuat. Guvernul trebuia să retragă candidatul și să nu se facă de rușine în plenul PE”, a precizat eurodeputatul liberal.

Pe 8 aprilie, Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi.