Regina Elizabeth a-II-a a Marii Britanii a transmis marți un mesaj de solidaritate cu poporul francez după tragedia de la Catedrala Notre Dame, exprimându-și tristețea pricinuită de incendiul care a mistuit Catedrala din inima Parisului, dar și admirația față de cei care au participat la operațiunea de salvare a monumentului.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Prințul Philip și cu mine am fost profund îndurerați privind imaginile cu focul care a cuprins Catedrala Notre Dame. Îmi exprim admirația sinceră pentru oamenii din serviciile de urgență care și-au riscat viața pentru a încerca să salveze acest important monument național.

Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă acum către credincioșii care se închinau la Catedrală și către întreaga Franță, în acest moment dificil”, se arată în scrisoarea Reginei, transmisă președintelui francez Emmanuel Macron.

Puternicului incendiu care a mistuit acoperișul și turla Catedralei Notre Dame din Paris a izbucnit luni seara, iar investigația continuă, cel mai probabil fiind vorba despre un simplu accident. Focul a fost stins complet în această dimineață. Nu există victime, iar președintele francez a anunțat că vor fi făcute toate eforturile posibile pentru reconstrucția monumentului.