Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, în contextul moțiunii simple împotriva lui Tudorel Toader, că nu va vota ”niciodată împotriva vreunui ministru al acestui guvern” și că adoptarea unei moțiuni simple nu induce obligativitatea demisiei unui ministru.

2009 TariceanuFoto: AGERPRES

”Tudorel Toader nu ocupă un loc pe lista portofoliilor ALDE. Ministerul Justiției ține de PSD. Am să discut cu colegii mei din grup și sigur că o să luăm o anumită poziție. Eu vă spun că nu am să votez împotriva niciunui ministru al acestui guvern”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax. El a adăugat că senatorii ALDE vor decide în cadrul grupului cum vor vota la moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției.

Întrebat dacă Tudorel Toader ar trebui să demisioneze dacă moțiunea va fi adoptată, Tăriceanu a negat. ”Moțiunea nu induce nicio obligativitate de această natură pentru un ministru, dar înainte de a vorbi despre așa ceva trebuie să așteptăm și rezultatul dezbaterii moțiunii, fără ca ea să aibă vreun efect concret în ceea ce privește statutul de membru al guvernului, a oricăruia din membrii guvernului”, a adăugat liderul ALDE.

Tăriceanu a afirmat că există nemulțumiri și din partea opoziției și din partea majorității și că „ e greu să împaci pe toată lumea”. „Eu am văzut săptămânile trecute diferite luări de poziții. Tudorel Toader pare să nu fie pe placul multora. Cei din opoziție îl acuză că face prea mult și prea repede, cei din majoritate că face prea puțin și prea încet. Acum e greu să împaci pe toată lumea”, a conchis Tăriceanu.

Conducerea Senatului a decis amânarea moțiunii simple adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader. Este pentru a treia oară când moțiunea intitulată: „Justiția, victimă sigură în mâinile lui Toader” este amânată. Întrebat dacă are emoții în privința moțiunii simple la adresa lui, Tudorel Toader a afirmat că nu are de ce să îl cuprindă emoțiile. Întrebat dacă își va da demisia, el a adăugat că „orice variantă e posibilă”, dar că nu va părăsi Ministerul până când în Monitorul Oficial nu va apărea cu nume și prenume un alt ministru.