​Un român îmbrăcat în port popular a citit "Rugăciunea universală", duminică, la slujba de Florii oficiată de Papa Francisc la Vatican.

roman slujba PapaFoto: Vatican News

Papa Francisc a prezidat Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor și Patimii Domnului în Piața San Pietro din Cetatea Vaticanului. Ceremonia a început la obeliscul din centrul Pieței, unde se comemorează intrarea Domnului în Ierusalim. Papa a binecuvântat ramurile de palmier și de măslin, pe care prelații și credincioșii le-au purtat în mâini.

La solicitarea Oficiului liturgic al ceremoniilor pontificale, parohul comunității române de migranți romano-catolici din Roma, preotul Isidor Iacovici, l-a desemnat pe Marian Dancă, muncitor român din Iași, să citească prima intenție din "Rugăciunea universală", care, de obicei, este înălțată ”Pentru Papa și toți episcopii Bisericii”, scrie Vatican News.

Românul Marian Dancă a citit rugăciunea îmbrăcat în port popular.

"A fost un moment de emoție și bucurie. Am avut această ocazie să transmit în limba română această rugăciune. Sunt de 20 de ani la Roma. Mulțumesc celor care m-au ales. Este o experiență unică", a declarat românul pentru Radio Vatican.

Credincioșii romano-catolici încep duminică celebrarea misterului pascal al morții și învierii Domnului.