Utilizatori ai Facebook, Instagram și WhatsApp din toată lumea au probleme, duminică, în accesarea acestor platforme, scrie The Verge.

Unde sunt probleme cu accesarea FacebookFoto: downdetector.com

UPDATE: Rețelele sociale și-au revenit după circa două ore.

Pentru unii, sunt inaccesibile și Facebook și Instagram. De asemenea, alți utilizatori au descoperit că mesajele pe WhatsApp nu sunt trimise sau primite, ei mergând pe Twitter pentru a se plânge de situație.

Messenger, serviciul de chat al Facebook, are și el probleme.

„Suntem la curent că unii utilizatori au probleme în a accesa familia de aplicații a Facebook”, a declarat pentru The Verge un purtător de cuvânt al Facebook. „Lucrăm pentru remedierea problemelor cât mai repede posibil”.

Se pare că problemele de accesare au apărut în jurul orei 13.30 (ora României), unele zone fiind mai afectate decât altele.

Potrivit harții live afișate de Downdetector.com, un site ce monitorizează întreruperile, problemele sunt în principal în Europa și Asia.

Downdetector.com mai spune că 15.000 de oameni au raportat pe acest site de profil probleme cu Facebook, peste 5.000 s-au plâns de Instagram, și 2.500 au spus că nu pot folosi WhatsApp.

Cele trei rețele sociale au început să-și revină în jurul orei 16.00 (ora României).

În urmă cu o lună, Facebook s-a confruntat cu probleme similare, mai exact cu o „pană” record de peste 14 ore, considerată de unii ca fiind cea mai mare din istoria sa, în unele locuri problemele durând și 17 ore. Ulterior, Facebook a anunțat că problemele tehnice cu care s-a confruntat rețeaua de socializare și aplicațiile sale - Instagram, Facebook Messenger și WhatsApp - au fost cauzate de o „modificare a configurației de server”.