Ludovic Orban spune că este foarte grav că primarul din Alexandria a interzis PNL organizarea unui miting electoral și că explicația ar fi că Liviu Dragnea simte că nu mai este iubit în Teleorman și îi vede pe liberali drept o amenințare.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

"Lucrul cel mai grav care s-a petrecut este faptul că Primăria Alexandriei a refuzat să îi permită PNL organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor PNL în Alexandria, fără niciun fel de motiv. Noi am depus cerere din timp, au căutat să inventeze alte evenimente, astfel încât să pretexteze că nu pot să permită adunarea publică a PNL. Nu au reuşit să convingă alte entităţi şi până la urmă au inventat o poveste că fac nu ştiu ce chestii cu iepuraş, cu iepuraşul de Paşte”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă, într-o conferință de presă susținută la Fetești, potrivit Mediafax.

Liderul PNL spune că partidul nu poate fi oprit să prezinte candidații PNL la alegerile pentru PE, pentru și Teleorman este o parte a Europei, oricât de anti-european ar fi Liviu Dragnea.

„Ca atare, înţeleg de ce îi e frică lui Dragnea, pentru că el ştie că, de fapt, oamenii nu îl iubesc în Teleorman. El ştie că, de fapt, ca un vechil ce este îi biciuieşte pe vechilii mai mici şi că în mare parte voturile pe care le-a luat de-a lungul timpului, sunt voturi mai mult pe bază de frică, voturi obţinute prin ameninţare, dar în niciun caz oamenii nu au votat cu PSD din cauză că ţin la Dragnea, că îl apreciază şi că îl iubesc. Dragnea nu mai este iubit în Teleorman şi simte că orice fel de manifestare a Partidului Naţional Liberal în judeţul Teleorman poate să elibereze Teleormanul de dictatura lui Dragnea”, a conchis Ludovic Orban.

Consiliul Local Alexandria a interzis, la propunerea primarului PSD Victor Drăgușin, manifestațiile publice în fața Casei de Cultură, motivând că în zonă vor fi amplasați iepurașii de Paște.

Decizia a fost luată după ce PNL anunțase că vrea să organizeze acolo un miting, în 20 aprilie. "Democrația a murit în Teleorman", a declarat senatorul liberal Eugen Pîrvulescu, lider al PNL în Teleorman, care a participat la ședința în care s-a decis interzicerea manifestațiilor.