Preşedintele Ungariei, János Áder, va participa la slujba pe care Papa Francisc o va oficia în 1 iunie, la Şumuleu Ciuc, potrivit MTI. Până acum, la evenimentul de la Șumuleu s-au înscris peste 100.000 de persoane, fiind așteptate mai multe trenuri cu pelerini din Ungaria.

HotNews.roFoto: Hotnews

La invitaţia arhiepiscopului romano-catolic de Alba-Iulia, György Jakubinyi, preşedintele Ungariei, János Áder, și soția acestuia, Anita Herczeghva, vor participa la slujba papală din 1 iunie, de la Şumuleu Ciuc, a transmis Preşedinţia Ungariei pentru agenţia ungară de presă MTI. O săptămână mai târziu, János Áder şi soţia vor fi prezenţi şi la tradiţionalul Pelerinaj de Rusalii, care are loc în 8 iunie la Şumuleu Ciuc.

Pentru slujba Papei Francisc de la Șumuleu s-au înscris, până acum, peste 100.000 de persoane, fiind așteptate mai multe trenuri cu pelerini din Ungaria.

A început renovarea altarului de la Şumuleu Ciuc, unde Papa Francisc va oficia liturghia în 1 iunie

În această săptămână, altarul în aer liber din şaua muntelui Şumuleu, unde Papa Francisc va oficia liturghia în 1 iunie a intrat într-un proces de renovare, scrie Agerpres.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului, pontifex.ro, lucrările de modernizare au în vedere repararea tencuielii din incinta altarului şi a podiumului, precum şi extinderea acestuia. Totodată, se vor repara acoperişul construcţiei, care va fi, de asemenea, extins peste suprafaţa întregii scene, dar şi crucea apostolică de deasupra altarului. Va fi modernizat şi echipamentul de sunet al altarului şi va fi extins şi spaţiul amenajat pentru preoţi, invitaţi şi pentru presă.

Altarul în aer liber din şaua muntelui Şumuleu a fost ridicat în anul 1996, construcţia fiind parţial renovată în 2015-2016, când s-a realizat drenajul şi izolarea acesteia şi s-a reabilitat acoperişul. De la acest altar, în fiecare an, se oficiază liturghia de Rusaliile Catolice, cu prilejul marelui pelerinaj care are loc în cinstea Fecioarei Maria.

Papa Francisc se va afla în România în perioada 31 mai - 2 iunie, când va face vizita la Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

La Şumuleu Ciuc, Papa va merge în 1 iunie şi va oficia o liturghie de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu.