​Meteorologii anunță vreme închisă pentru weekend și pentru începutul săptămânii viitoare în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile rămân scăzute pentru această perioadă, cu minime cuprinse între 1 și 9 grade, fiind înregistrate și ploi, anunță reprezentanții ANM citați de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„La munte, îndeosebi la peste 1.700 de metri altitudine, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări mai ales în timpul zilei, în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 9 grade”, a explicat Constanța Vâlciu, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, vremea se va menține în general închisă, presiunea atmosferică va crește și va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Izolat, se vor înregistra cantități însemnate de apă, cu precădere la munte, unde, la altitudinile mari, precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 9 grade.

Pentru Capitală, meteorologul anunță, în continuare, ploi.

„Vremea se va menține în general închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Sâmbătă și duminică se vor înregistra în jur de 13-14 grade. Minima termică va fi de 8-9 grade sâmbătă dimineața, de 7-8 grade duminică dimineața și de 6-7 grade luni dimineața”, a completat meteorologul.