O rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind numirea viitorului procuror-șef al Parchetului European nu a mai avut loc vineri, așa cum propusese Consiliul, și o nouă rundă nu este așteptată înainte de alegerile europarlamentare.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/EPA

Un reprezentant al Consiliului UE a declarat pentru HotNews.ro că nu se așteaptă la o altă rundă de negocieri înainte de alegerile pentru Parlamentul European, de la finalul lunii mai.

Potrivit acestuia, este de așteptat că discuțiile să se reia după formarea noului Parlament European, respectiv după 26 mai.

Ultima rundă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și cei ai Consiliului Uniunii Europene pentru numirea viitorului procuror-șef al Parchetului European a avut loc în 4 aprilie, fără niciun rezultat.

Atunci, negociatorul Consiliului a reamintit că Consiliul UE a acordat "un sprijin puternic" francezului Bohnert pentru șefia Parchetului UE.

Din partea Consiliului UE (în formatul COREPER) negociatori sunt ambasadoarea Finlandei, Marja Rislakki, ambasadorul Croației, Mato Škrabalo, și ambasadorul Portugaliei, Nuno Brito.

Din partea Parlamentului European, negociatori sunt: Claude Moraes (preşedintele Comisiei LIBE, grupul S&D, britanic), Ingeborg Grassle (preşedinta Comisiei CONT, grupul PPE, germană) şi Judith Sargentini (vicepreşedinta Comisiei LIBE, grupul Verzilor, olandeză).